Ontstaan Urecta

De Urecta erectiepomp is ontwikkeld door ingenieur J. Das. Hij is ondertussen de leeftijdsgrens van 70 gepasseerd en geniet van een welverdiend pensioen. Echter rond zijn zestigste levensjaar kreeg de heer Das erectieproblemen, welke door de prostaat veroorzaakt werden. In eerste instantie werden erectiepillen en prikken voorgeschreven, echter deze waren onprettig, risicovol en gaven geen positief resultaat. Hierna werd de focus verlegd naar erectiepompen. Na een aantal gefrustreerde dagen van uitproberen werden ook deze als onvoldoende beoordeeld. Wederkerend probleem was het vacuüm- en dus erectieverlies, zodra de elastische ring van de koker geschoven werd.

Met een achtergrond als werktuigbouwkundige en bekend met het ontwikkelen en oplossen van technische issues, is de heer Das het erectieprobleem gaan bestuderen. De oorzaak bleek een gebrek aan bloedverplaatsing naar de penis. Overtuigd van de functionele werking van de erectiepomp, is hij deze gaan doorontwikkelen.

Er moest een hulpmiddel ontwikkeld worden, waarbij de erectie zonder onzekerheid en frustratie behouden blijft. Voor het maken en behouden van het vacuüm, is het van groot belang dat alle onderdelen luchtdicht tegen elkaar aansluiten. De grootste uitdaging ligt in het feit dat het bloed in de erectie niet mag terugstromen. Gebeurt dit wel, dan verdwijnt automatisch de erectie. De heer Das heeft daarvoor het bedienbaar pompje met klemring ontwikkeld, waardoor de erectie volledig behouden blijft.

Het aanbrengen en verwijderen van de klemring is zeer eenvoudig door de bediening van het regelsysteem aan het pompje. Indien u hiertoe nog in staat bent, kunt u door een simpele draai aan het pompje zelfs nog een vrije zaadlozing krijgen. Daarbij is het vacuümsysteem begrensd zodat men geen enkel risico loopt. Voor een volledige werking bekijkt u de Instructievideo Urecta erectiepomp op de homepage.

Persoonlijk advies

Heeft u een vraag over de Urecta erectiepomp, erectiestoornissen of impotentie in het algemeen? Neem dan direct contact op!